Finzoom.ro
»
Finantare
»
Criterii de eligibilitate
»
Raportare de la ANAF ca "am 15 absente in ultimele 12 luni" /
Nivel: CMS users
Grupuri: Registered
Intrat: 28.04.2017(UTC) Postari: 1 Locatia: Targoviste
|
Buna ziua. Zilele acestea am incercat sa contractez un credit la ING - pt refinantare in mod deosebit - insa nu s-a concretizat pe motiv ca " sistemul a refuzat din motive de prudentialitate bancara" - probabil se refera la sistemul intern al ING, fara alte explicatii sau lamuriri. Am mers acum la banca OTP - ca si paranteza, dna de la OTP a fost mult mai transparenta si mi-a comunicat exact ce inregistrari apar in Biroul de Credit, ba chiar mi le-a printat. Asadar, pe langa un credit activ si un card de cumapraturi pe care le am contractate cu o Banca Transilvania, in BC sunt inregistrat si cu un credit care are statusul " cont fara restante" desi este platit integral (a ramas sa le solicit adresa de inchdiere) si alte cateva credite nebancare mai vechi cu status " cont platit sau inchis" - si pt acestea trebuie sa solicit adresa de inchidere. Pe langa acestea, la consultarea ANAF a veniturilor - dna mi-a comunicat ca pt mine ANAF raporteaza ca am " 15 absente in ultimele 12 luni" . Intrebarea 1: Aceste credite nebancare (dar, repet, platite integral) pot fi motivul "prudentialitatii"?? Daca da, oare dna de la ING nu putea sa imi spuna acest aspect? Dumneaei a presupus ca este vreo problema legata de angajator, insa eu nu cred. Intrebarea 2: Ce inseamna acele "absente" raportate de ANAF. Mentionez ca in aproape 14 ani de munca nu am absolut nici o zi de intrerupere si nici absente nemotivate sau alte probleme cu angajatorii (si si daca ar fi fost sa am, nu cred ca se raporteaza la ANAF asa ceva). Iau in calcul concediu medical, dar recunosc ca nu tin minte sa fi avut astfel de CO in ultimul an. Multumesc anticipat pt raspunsuri (si pt rabdare :) ) Modificat de catre moderator joi, 15 iunie 2017 16:01:51(UTC)
| Motiv: editare text: micsorarea marimii fontului (literelor)
|
|
|
|
Intrat: 07.06.2017(UTC) Postari: 3 Locatia: Bucuresti
|
Buna ziua,
Intebarea 1: "sistemul" este de fapt un scoring complex, care include absolut toate datele clientului. Fiecare banca isi seteaza scoringul in functie de statististici (ex: tinerii sub 26 de ani au o dispozitie mai mare spre neplata ratelor), dar si in functie de politica de risc a bancii. Aceste filtre se pot ajusta chiar lunar. Pentru fiecare criteriu (varsta, studii, vechime in munca, istoric de creditare, etc.) se acorda un punctaj, iar rezultatul final permite "sistemului" sa selecteze clientii finantabili sau nu. Probabil ca punctajul tau a fost foarte putin sub limita admisa.
Intrebarea 2: e prima data cand aud de "absente" raportate la ANAF. Nu are sens, pentru ca la ANAF se raporteaza doar venituri. Sfatul meu este sa te intorci la OTP si sa ceri o copie dupa raportul ANAF.
In astfel de situatii este indicat sa apelezi la un broker de credite, caruia sa-i spui intreaga poveste. Sunt sanse mari sa-ti poata gasi o soltie de creditare, potrivita dorintelor, dar si caracteristicilor tale.
Succes!
|
|
|
|
Intrat: 09.06.2017(UTC) Postari: 3 Locatia: Bucuresti
|
Buna ziua. Pentru determinarea absentelor inregistrate la ANAF, puteti sa contactati dep. contabil din cadrul companiei in care lucrati, sunt in masura sa va explice cel mai corect situatia raportata catre ANAF (prin depunerea declaratiilor specifice). Deobicei aceste 'absente' apar atunci cand contractul de munca este suspendat pentru o anumita perioada de timp. Puteti sa va ganditi la ele, ca fiind 'acele absente nemotivate' pe care profesorii le treceau in catalog. Totodata, se poate ca aceasta situatie sa fie doar o raportare eronata (pe care angajatorul a efectuat-o) la ANAF, eroare care poate fi remediata.
Referitor la datele inregistrate in biroul de credit - sunt perfect normale, creditul achitat integral urmand sa nu mai figureze ca fiind 'cont fara restante', ci 'cont platit sau inchis' (odata cu 'updatarea' lunara a biroului de credit).
Ulterior, avand informatiile din partea angajatorului, puteti sa contactati un broker de credite, care sa va indice varianta corecta de finantare. Serviciile intermediarilor de credite (brokeri) sunt gratuite.
Cu stima, Vlad Ardeleanu
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Finantare
»
Criterii de eligibilitate
»
Raportare de la ANAF ca "am 15 absente in ultimele 12 luni" /
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.060 secunde.