Finzoom.ro
»
Servicii bancare
»
Transfer de bani
»
Ce solutii de transfer bani are un parinte cu copilul student in Austria?
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 21.02.2017(UTC) Postari: 89 Locatia: Bucuresti
|
Credeti ca deschiderea unui cont si card la Unicredit este acum solutia cea mai buna pentru un parinte cu copilul student in Austria? Concret, eu am de transferat lunar 500 euro fetei mele studenta in Viena. Salariul eu il incasez in lei in tara, iar ea va trebui sa scoata sau sa plateasca direct din cont/card in euro in Austria. Inteleg din acest articol: Schimb valutar la curs BNR direct la banca, plus cont si card cu costuri zero. Afla conditiile pe FinZoom.ro ca daca avem amandoi GeniusCont, eu pot sa schimb banii in euro la curs BNR si sa-i transfer ei acesti bani fara costuri. N-ar trebui atunci sa avem amandoi conturi si in euro la Unicredit? Iar ea si card in euro? Ce costuri sunt pentru ambele? Sau eu ii transfer ei lunar lei in cont, pe care ea ii scoate fara comision la Bank of Austria (fiind banca Unicredit) – dar atunci la ce curs de schimb se face tranzactia? Care solutie este mai buna, sa platesc cat mai putine comisioane? Sau exista si o alta solutie? Multumesc Modificat de catre utilizator marți, 12 septembrie 2017 15:08:59(UTC)
| Motiv: Nespecificat
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 07.07.2016(UTC) Postari: 67 Locatia: Bucuresti
|
Contactati de FinZoom.ro, reprezentantii UniCredit ne-au transmis urmatorul raspuns:
Solutia propusa de noi (inclusiv costurile aferente) este urmatoarea:
- Parintele deschide un cont curent in LEI si un cont curent in EUR pe oferta GeniusCont Classic – conditii de eligibilitate: minim 700 LEI incasati lunar intr-unul din cele doua conturi si utilizare Online Banking/Mobile Banking (minim o logare/luna in aplicatie) sau servicul Info SMS. Contul curent in LEI are 0 comision de administrare; Contul curent in EUR are 1 EUR/luna comision de administrare. - Fiica deschide un cont curent in LEI si un cont current in EUR la care ataseaza un card de debit la alegere Visa Electron /MasterCard Standard pe oferta Genius iCont - conditii de eligibilitate: varsta cuprinsa intre 18-24 ani si utilizare Online Banking/Mobile Banking (minim o logare/luna in aplicatie) sau servicul Info SMS. Contul curent in LEI are 0 comision de administrare; Cardul de debit are 0 comision de administrare; Contul curent in EUR are 1 EUR/luna comision de administrare. - Parintele schimba banii la cursul BNR (transfer din contul de LEI in contul de EUR) dupa care transfera prin Online Banking cei 500 EUR in contul fiicei deschis in EUR. Costul transferului este 0. - Fiica retrage suma din contul de EUR prin intermediul cardului de debit de la bancomatul Bank of Austria. Costul retragerii de numerar va fi 0. (Bank Austria este membra a Grupului Unicredit, iar tariful pentru pentru retragerea de la ATM in grupul UniCredit este acelasi cu tariful aferent retragerea de numerar de la UniCredit Romania, in cazul GeniusCont, fiind zero) - De asemenea tranzactiile la comerciati folosind cardul bancar va fi de asemenea fara commission, decontarea facandu-se EUR-EUR, ne-existand nici conversie valutara
In sumar, pentru produsele si operatiunile mentionate mai sus cei doi clienti vor achita impreuna 2 EUR/luna reprezentand comisioane de administrare ale celor 2 conturi deschise in EUR pe numele lor.
Noi consideram ca este, de departe cea mai buna oferta din piata la ora actuala, de care poate beneficia oricine atunci cand calatoreste in strainatate.
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Servicii bancare
»
Transfer de bani
»
Ce solutii de transfer bani are un parinte cu copilul student in Austria?
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.047 secunde.