Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Rata diferita la o dobanda aproape la fel cu cea de la semnareacontractului
Nivel: CMS users
Grupuri: Registered
Intrat: 19.04.2020(UTC) Postari: 1
|
In 2016, aprilie am cumparat un apartament folosind un credit Prima Casa pentru o valoare de 191,650 lei, rata dobanzii fiind de 4.77%/an rezultand o rata de aproximativ 850 lei (nu mai detin informatia cu suma exacta). In martie 2020 am primit notificarea privind modificarea ratei dobanzii ajunsa la pragul 4.83%/an rezultand o rata lunara in valoare de 1,033.40 lei la un sold al creditului in valoare de 177,030.43 lei. Nu sunt cunoscator, dar totusi ma intreb, dupa cativa ani de plata fara intarzieri, un sold al credtului mai mic si o rata a dobanzii proape identica cu cea de la semnarea contractului acum sa am o rata cu aproximativ 180 lei mai mare. Mai este cineva ce a intampinat aceasta situatie? Sau un analist/expert care ma poate ajuta cu o lamurire? Va multumesc anticipat pentru raspunsuri, sfaturi. Paste fericit!hristos a inviat!
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 07.07.2016(UTC) Postari: 88 Locatia: Bucuresti A fost multumit de: 1 -ori in postarea 1
|
In perioada in care dumeavoastra ati contractat creditul (2016), indicele ROBOR era la minime istorice. Acum valoarea ROBOR este cu cel putin 2 puncte procentuale mai mare. Diferenta de rata provine din modificarea indicelui ROBOR. Pueti compara evolutia indicelui ROBOR pe https://www.finzoom.ro/statistica/indici-de-referinta/robor-3m-3luni/Recomandarea noastra este sa cititi cu atentie contractul de credit, verificand costurile totale ale creditului (DAE, total de rambursat), clauzele contractuale, drepturile si obligatiile partilor, termene de plata, comisioanele si dobanda penalizatoare (valoarea si conditiile de aplicare), comisioanele aferente contului curent prin intermediul caruia se deruleaza creditul, comisioane si taxe care nu intra in DAE, cand si cum variaza dobanda etc. Folosind Calculatorul DAE Credite am facut o simulare. Am presupus ca valoarea creditului este de 191.650 lei, iar rata dobanzii de 4.77%/an si ca perioada pe care a fost contractat creditul este de 360 luni. In aceste conditii rata ar fi de 1.002 lei. Vedeti aici calculul.Am luat in considerare ipoteza ca dupa patru ani soldul creditului este de 177.030 lei si dobanda devine 4.83%/an. Perioada ramasa este de 312 luni. In acest caz rata este de 997 lei. Detaliile calculului aici. Puteti replica aceste calcule folosind datele dumneavoastra, dupa ce studiati cu atentie ce scrie in contract (numarul de luni, toate costurile). Datorita faptului ca acest credit este cu dobanda variabila, aceasta se schimba la fiecare 3 luni in functie de evolutia indicelui ROBOR.
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Rata diferita la o dobanda aproape la fel cu cea de la semnareacontractului
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.045 secunde.