Nivel: CMS users
Grupuri: CMS users, Registered Intrat: 22.09.2016(UTC) Postari: 1 Locatia: Romania
|
Achizitionez un imobil prin credit imobiliar. Valoarea lui de vanzare, mobilat este 67.000 euro, 10.000 euro reprezinta avansul meu. De ce banca imi acorda un credit de 57.000 euro? Lamuriti-ma va rog cu evaluarea. Aceasta trebuie sa fie de minim 67.000 euro? Daca da, nu inteleg de ce pentru ca banca imi da 57.000 euro, avansul este din sursa proprie.
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 25.08.2016(UTC) Postari: 170
|
Conform fisei produsului, banca finanteaza 85% din minim intre valoarea tranzactiei si valoarea de evaluare. Daca valoarea imobilului este 67.000 euro, atat valoarea de evaloare cat si valoarea de piata trebuie sa fie 67.000 euro ca sa obtineti 57.000 euro (85% din 67.000 euro).
|
|
|
|
Nivel: CMS users
Grupuri: CMS users, Registered Intrat: 22.09.2016(UTC) Postari: 1 Locatia: Romania
|
Buna ziua. Am si eu o dilema. Vreau sa achizitionez un apartament in Mamaia Nord prin programul Prima Casa. Am fost la banca, BRD mai exact, si din calculele facute ma incadram la un imprumut de 52.000 euro. Eu mi-am cautat intre timp apartament, si am gasit la 52.000 euro, am facut un antecontract cu proprietarul, si am dat avans 2.600 euro, adica 5% din valoarea imobilului. Problema e urmatoarea: apartamentul are o suprafata de 44,82 utili fara balcoane si 53,69 cu tot cu balcoane. Din cate am inteles eu, valoarea maxima pe metru patrat data de evaluator poate sa fie de 900 euro. Exista vreo sansa sa imi ia in considerare si balcoanele, chiar daca la o suma mai mica de 900 euro m/p? Pretul real al apartamentelor se invarte undeva la 900-1.000 euro per metru patrat in zona respectiva. Blocul in care am gasit apartamentul este nou. Finalizat in decembrie 2014. Este racordat la toate utilitatile, gaze, energie electrica, apa, ect. Cam la cati bani credeti ca o sa evalueze apartamentul respectiv?
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 25.08.2016(UTC) Postari: 170
|
Confom legii, banca finanteaza 95% din minim intre valoarea tranzactiei si valoarea de piata. In cazul in care evaluarea facuta de evaluatorul agreat de banca este mai mica decat valoarea tranzactiei imobilului, atunci creste avansul la acel credit de la 5%, diferenta fiind asigurata de cumparator din surse proprii.
|
|
|
|
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.049 secunde.