Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Prima Casa
»
Rambursare anticipata credit Prima Casa
Nivel: CMS users
Grupuri: CMS users, Registered Intrat: 22.09.2016(UTC) Postari: 9 Locatia: Romania
|
Am in derulare un credit Prima Casa in euro contractat in urma cu 2 ani. Am facut o rambursare anticipata optand pentru reducerea perioadei. Banca mi-a dat graficul, dar insa pe acesta ratele nu sunt descrescatoare. Pot opta pentru rate descrescatoare. Ar fi mai avantajos daca as faca rambursare anticipata optand pentru reducerea perioadei si avand rate descrescatoare sau sa optez in continuare pentru reducerea perioadei si sa las ratele asa cum sunt acum?
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 25.08.2016(UTC) Postari: 170
|
Referitor la solicitarea dumneavoastra, sfatul nostru este sa optati in continuare pentru rate egale si reducerea perioadei de creditare. In cazul in care doriti sa optati pentru rate descrescatoare, trebuie sa aveti in vedere faptul ca avantajul este reprezentat de valoarea totala de rambursat mai mica insa rata initiala este mai mare daca se opteaza pentru aceiasi perioada de rambursare ( ceea ce necesita o noua analiza financiara). Daca se pleaca de la rata pe care o aveti in acest moment, atunci se mareste perioada de rambursare ceea ce nu este in avantajul dumneavoastra.
|
|
|
|
Nivel: CMS users
Grupuri: Registered
Intrat: 17.02.2020(UTC) Postari: 1
|
Am in derulare un contract(din 2017) Prima casa cu rate descrescatoare. Am facut o rambursare anticipata partiala si am observat ca si rata de credit(principalul) s-a diminuat impreuna cu rata de dobanda, alegand reducerea numarului de rate. In cazul rambursarii partiale de ce banca imi retrage automat o rata de dobanda? Este normal sa scada si rata de credit(principalul)? Se poate solicita Bancii sa am o rata de credit(principal) mai mare? Ce metodologie se aplica la calculul ratelor descrescatoare?
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Prima Casa
»
Rambursare anticipata credit Prima Casa
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.045 secunde.