Finzoom.ro
»
Esentiale
»
Dispute contractuale
»
S-a facut iesirea din indiviziune?
Nivel: CMS users
Grupuri: CMS users, Registered Intrat: 07.11.2016(UTC) Postari: 1 Locatia: Romania
|
Am facut succesiune dupa tatal meu, mostenitori fiind mama si sora mea(in prezent decedata). Eu am primit o cota de 3/8 din masa succesorala. Mama mea a facut cu sotul surorii mele un contract de intretinere, ei vor acum sa vanda casa, eu nu. Mentionez ca imobilul se afla in Blaj, jud.Alba iar ei locuiesc in Sibiu, pot sa deschida proces de scoatere de sub indiviziune in Sibiu? Va rog sa ma lamuriti in acest sens. Multumesc
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 25.08.2016(UTC) Postari: 170
|
Din informatiile furnizate inteleg ca fiecare dintre cei trei mostenitori a primit o cota parte din imobil si pana acum nu s-a facut iesirea din indiviziune. Daca este asa, instanta competenta sa judece iesirea din indiviziune este instanta de la ultimul domiciliu al defunctului, conform dispozitiilor art. 118 Cod procedura civila, cererile in materie de mostenire, pana la iesirea din indiviziune, fiind de competenta exclusiva a celui din urma domiciliu al defunctului. Deci, in acest caz, indiferent de locul situarii imobilului sau de domiciliul paratului, instanta competenta sa judece actiunea de iesire din indiviziune a imobilului rezultat din succesiune este instanta de la ultimul domiciliu al defunctului, respectiv al tatalui dvs. Raspuns oferit de: Avocat Oana Popescu av.oanapopescu@gmail.com
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Esentiale
»
Dispute contractuale
»
S-a facut iesirea din indiviziune?
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.037 secunde.