Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Ce trebuie sa stiu despre rambursarea anticipata?
Nivel: CMS users
Grupuri: CMS users, NOU, Registered Intrat: 15.12.2016(UTC) Postari: 1 Locatia: Romania
|
Buna ziua! Am un credit la fosta banca VOLKSBANK, in prezent BT, si ma gandesc sa rambursez o parte din imprumut. Am mai facut o data aceasta operatiune dar banca n-a fost prea incantata. Suntem pensionari si am dori sa terminam mai repede fiindca...pot sa apara probleme. As dori sa-mi mentin rata la valoarea de acum dar banca imi pastreaza perioada de creditare stabilita la inceput. Daca exista o reglementare in acest sens, asta este. Poate imi dati un sfat cum sa procedez. In alta ordine de idei vreau sa spun ca informatiile Dvs sunt de interes si prezentate intr-o forma agreabila. Pt noi insa, nu mai sunt de actualitate fiind spre final de "cariera".
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 25.08.2016(UTC) Postari: 170
|
Referitor la solicitarea dumneavoastra, in cadrul Ordonantei de urgenta nr. 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, in vigoare de la 30.09.2016, se precizeaza urmatoarele: Art. 40. Consumatorul are dreptul, in orice moment, sa isi indeplineasca integral sau partial obligatiile care ii revin in temeiul unui contract de credit inainte de incetarea acestuia. In acest caz, consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului, aceasta reducere constand in dobanda si costurile aferente sumei rambursate anticipat pentru perioada dintre data rambursarii anticipate si data prevazuta pentru incetarea contractului de credit. Art. 41. (1) Dreptul consumatorului de a rambursa anticipat nu poate fi conditionat de plata unei anumite sume minime sau de un anumit numar de rate. (2) In cazul rambursarii anticipate partiale, consumatorul are dreptul sa aleaga intre: a) mentinerea valorii ratei lunare si diminuarea perioadei de creditare initiale; b) diminuarea valorii ratei lunare si mentinerea perioadei de creditare initiale; c) diminuarea valorii ratei lunare si diminuarea perioadei de creditare initiale. (3) Creditorul nu are dreptul sa aplice penalizari, sa perceapa compensatie sau orice alte costuri de la consumator in cazul rambursarii anticipate. Oricand este potrivita plata anticipata, insa pentru a fi sigur ca se ramburseaza anticipat suma dorita iar aceasta sa se scada integral din principalul datorat, trebuie sa faceti acest lucru exact in ziua scadentei impreuna cu plata ratei. Astfel, banca va avea toate taxele si comisioanele platite iar, ce se va rambursa peste valoarea ratei lunare, va fi scazut direct din principalul creditului. Este de preferat sa alegeti mentinerea ratei si scaderea perioadei de rambursat a creditului, astfel principalul dumneavoastra se va diminua mai repede, iar comisioanele si dobanzile platite bancii per totala vor fi mai mici. Mai multe informatii veti regasi in acest ghid: Totul despre Rambursarea Anticipata a Creditului (Partiala sau Totala)
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Ce trebuie sa stiu despre rambursarea anticipata?
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.044 secunde.