Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Pot cere bancii stergerea datelor din BC?
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 21.02.2017(UTC) Postari: 89 Locatia: Bucuresti
|
In 2008 am contractat un credit la Apha Bank. Pe data de 20.02.2010, conform BC, este data primei restante. Data primei actualizari in BC este 30.04.2013. Deci intre aceste date au trecut 3 ani si 2 luni. In cazul asta conform Codului Civil nu ar fi trebuit sa se prescrie datoria? " Datoriile la alti creditori (furnizori,banci,IFN etc) se prescriu dupa 3 ani reglementate de Codul de Procedura Civila, la articolul 405, alin. 1.Termenul de prescriptie incepe sa curga de la data cand se naste dreptul de a cere executarea silită, conform art. 405 alin. 2 din Codul de Procedură Civilă. adică de la data scadenţei obligaţiei de plata.." in cazul meu, de la data primei actualizari (30.04.2013) sunt actualizat in fiecare luna din an pana in prezent. Mentionez ca banca a vandut creanta in 2013 catre o firma de recuperare cu sediul exclusiv in Elvetia. Concluzia: Am dreptul sa cer bancii stergerea datelor din BC si modificarea lor in date anonime?
|
|
|
|
Nivel: CMS users
Grupuri: Registered
Intrat: 22.03.2017(UTC) Postari: 6
|
Conform deciziei 105/2007 a Presedintelui Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, decizie postata pe site-ul Biroului de Credit, datele sunt stocate in sistemele de evidenta timp de 4 ani de la data achitarii ultimei rate restante sau de la data ultimei actualizari transmise, in cazul neachitarii restantelor pana la data respectiva. In cazul dvs., dupa data de 30.04.2017 puteti solicita stergerea datelor personale. Toate celelalte informatii privind prescriptia si cesionarea creantei sunt chestiuni juridice diferite, care nu au legatura cu ce am aratat mai sus. Raspuns oferit de: Avocat Oana Popescu av.oanapopescu@gmail.com
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Pot cere bancii stergerea datelor din BC?
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.039 secunde.