Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite fara ipoteca
»
Eligibilitate credit nevoie personale
Nivel: CMS users
Grupuri: Registered
Intrat: 31.05.2017(UTC) Postari: 1 Locatia: Cluj
|
Am 31 de ani, angajat pe perioada nedeterminata in IT cu o vechime la actualul loc de munca de 8 luni 5 ani + total, fara intreruperi intre locurile de munca si un salar de 4000 ron net. Nu am persoane in intretinere, stau in chirie (200 E) si incerc sa iau un credit de 40000 ron pe 5 ani. Cam asta ar fi situatia si am incercat in 3 locuri ( ING - unde imi iau si salarul, Bancost si Cetelem ) , la inceput de analiza dosar imi spun ca nu apar cu restante la biroul de credit, la interogare ANAF totul apare corect si totusi la sfarsit apar eligibil doar pentru credit ipotecar si nu am primit de la nimeni o clarificare de ce nu is eligibil. O idee unde sa incep sa incerc sa clarific cumva situatia? Am un grad de risc ridicat cu toate ca nu apar cu restante? Am mai luat credite de la IFN-uri care au fost platite la timp. Faptul ca am contractat astfeld e credite imi ridica gradul de risc? Unde pot clarifica situatia daca nici banca nu imi poate spune exact de ce nu is eligibil?
|
|
|
|
Nivel: Member
Intrat: 03.05.2017(UTC) Postari: 1 Locatia: Bucuresti
|
Buna Florin, unele banci considera scorul FICO (indicator de risc de la biroul de credit) in algoritmul de eligibilitate. FICO este un indicator dinamic si care are mai multe variabile: istoricul de creditare, frecventa platilor, tipul de credite, numarul de interogari recente, vechimea creditelor, etc. Are valori intre 300 si 850, cu cat este mai mic cu atat probabilitatea de respingere este mai mare. Un alt motiv poate fi o informatie cu inadvertente care apare din diverse verificari incrucisate pe care bancile le fac. Se intampla sa fie inregistrari gresite in diverse baze de date publice sau nu, caz in care pot fi demontate/ remediate sau pot fi justificate caz in care trebuie evaluat ce a condus la acest lucru si daca/ cum poate fi clarificat. Si mai pot fi criterii subiective, care sunt diferite de la banca la banca. Principala problema este insa FICO, cu cat incerci la mai multe banci cu atat FICO scade si intri intr-un cerc vicios in care cu fiecare incercare scade probabilitatea sa gasesti banca unde te califici. Poti sa verifici scorul FICO daca soliciti o interogare la Biroul de credit (formular http://www.birouldecredi...ndex_files/cerere_v6.pdf) la adresa situatie@birouldecredit.ro O zi buna Anca
|
|
|
|
Nivel: CMS users
Intrat: 09.06.2017(UTC) Postari: 3 Locatia: Bucuresti
|
Salut Florin,
Raportand la ultimele situatii intalnite, unde profilul clientilor era asemanator cu al tau, factorul de risc pe care il determina banca in momentul analizei era angajatorul. Fie acesta se afla intr-o situatie juridica precara (insolventa, reorganizare etc.), fie unul dintre asociatii acestuia.
Putin probabil sa exista un raspuns de eligibilitate pt. orice tip de credit, daca situatia ar fi cea expusa mai sus.
Poti contacta un broker de credite, care sa te ajute in vederea clarificarii situatiei expuse (interogand biroul de credite, verificand angajatorul si cel mai importand fiind transparent in momentul prezentarii explicatiilor si/ sau a informatiilor). Serviciile oferite de intermediarii de credite (brokeri) sunt gratuite.
Salutari cordiale, Vlad Ardeleanu
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite fara ipoteca
»
Eligibilitate credit nevoie personale
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.050 secunde.