Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Raport de evaluare credit ipotecar
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 21.02.2017(UTC) Postari: 89 Locatia: Bucuresti
|
Am incercat sa cumpar o casa in orasul Bragadiru prin credit ipotecar si in raportul evaluatorului reiese ca podul ar fi defapt o mansarda locuibila pentru simplul fapt ca am montat o scara de acces in forma de spirala. Ce probleme ar putea aparea in aprobarea creditului?
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Intrat: 07.07.2016(UTC) Postari: 67 Locatia: Bucuresti
|
Daca evaluatorul a mentionat in raport ca acel spatiu este mansarda este posibil ca cei de la banca sa va ceara documente suplimentare ca sa poata lua in garantie respectivul imobil.
Aceste acte pot fi: -autorizatie de modificare in cazul in care s-a respectat regimul de inaltime din autorizatia de constructie; -daca nu s-a respectat certificatul de urbanism este posibil sa ceara o noua autorizatie constructive.
Depinde de juristul bancii – el da avizul final pe garantie. O zi buna,
|
|
|
|
Nivel: CMS users
Intrat: 30.08.2017(UTC) Postari: 1 Locatia: suceava
|
buna ziua. am o intrebare: vreau sa vand o casa si ar fi un potential client care doreste sa cumpere cu credit ipotecar.care sunt pasii care urmeaza?se face un antecontract pentru un avans?apoi se face evaluarea? in evaluare se tine cont si de imbunatatirile aduse cladirii: izolatie,parchet,gresie,faianta,etc.? daca casa este mai veche,unde se regaseste anul constructiei(am o copie dupa o autorizatie de constructie din anul 1982,dar nu stiu daca s-a finalizat constructia in acel an) se iau in considerare si anexele,beciul,terasa,utilitatile? locuinta are parter plus mansarda,dar la mansarda nu exista nimic facut,este la rosu.se ia in calcul si mansarda? initial locuinta avea 3 camere:sufragerie si 2 dormitoare.noi am schimbat un dormitor in bucatarie.afecteaza acest lucru? clientul nu detine nici avansul,dar pentru care ia un credit de nevoi personale.este posibil sa ia si credit de nevoi pe langa ipotecar? de asemena pe acte terenul este 500 mp,iar faptic sunt 840 mp,pentru diferenta am un drept de posesie.se ia in calcul si acesta suprafata de 340 mp? care este diferenta dintre cadastru si intabulare?eu am extras de carte funciara,iar la cadastru proprietatea este trecuta pe mine.imi mai trebuie alt act de la ei? ce se intampla daca evaluarea nu iese la pretul cerut de mine? multumesc
|
|
|
|
Nivel: CMS users
Intrat: 04.09.2017(UTC) Postari: 1 Locatia: Bucuresti
|
In cazul in care va decideti sa vindeti un imobil trebuie sa va asigurati ca aveti toate documentele necesare pe care le solicita o banca in vederea acordarii unui credit ipotecar :
-act proprietate teren -autorizatie constructie -certificat urbanism -proces verbal scoatere din circuit agricol -proces verbal la terminarea lucrarilor – data constructiei -cadastru (releveu casa + teren) -intabulare (inscrierea in cartea funciara) -extras carte funciara -certificat energetic Avand aceste documente, se incheie o promisiune de vanzare cumparare (puteti solicita un avans)
Deoarece cumparatorul solicita un credit ipotecar in vederea achizitionarii imobilului (da, poate sa obtina si un credit de nevoi personale pentru avans, daca se incadreaza financiar) dupa aprobarea financiara trebuie sa prezinte la banca actele imobilului + antecontract (+opinie notariala in functie de banca) Dupa ce banca analizeaza actele trimite evaluatorul care in termen de aprox.5 zile trimite raportul la banca Urmeaza aprobarea finala a creditului care este min. intre valoarea tranzactiei (din antecontract) si valoarea evaluata Raportul de evaluare tine cont de documentatia de constructie – nu se accepta decat modificari care nu afecteaza structura de rezistenta sau regimul de inaltime.
In cazul in care evaluarea este sub pretul cerut, avansul trebuie sa fie mai mare decat valoarea minima ceruta de banca pentru acel credit ipotecar
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Raport de evaluare credit ipotecar
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.056 secunde.