Finzoom.ro
»
Esentiale
»
Dispute contractuale
»
Cum pot sa scot codebitorul de la creditul de nevoi personale cu ipoteca
Nivel: CMS users
Grupuri: Registered
Intrat: 13.02.2018(UTC) Postari: 2 Locatia: Bucuresti
|
Am facut un credit in euro cu sora mea de nevoi personale cu ipoteca in mai 2010 pe o perioada de 30 de ani, pana la varsta de 70 de ani. In 2013 sora s-a imbolnavit de Hepatita C. Am anuntat banca printr-o adresa cu acte doveditoare despre boala sorei si ca pot avea intarzieri. Am facut tot posibilul sa platesc la timp rata lunar, fara intarziere. Sora a primit tratamentul cu Interferon in anul 2014 si acum este tot bine. M-am casatorit in toamna 2014 si reprezentantii bancii au insistat sa fie si sotia codebitor. Am incheiat o anexa prin care sotia a devenit codebitor. In 2017 am divortat, am solicitat nenumarate ori bancii sa o scoata pe sotie de la codebitor, fiindca suntem divortati. De fiecare data banca a dat raspunsuri evazive in scris, iar verbal argumentau ca BNR a impus varsta de creditare de 65 de ani. Un procent de 52% din veniturile mele si sorei ne acopera plata ratei lunare la credit. De la banca solicit sa revin la contractul de creditare in care debitorul sa fiu eu si codebitor sora, asa cum a fost incheiat in 2010, dar pe sotie sa o scoata de la codebitor. Am o intrebare cum pot sa o scot pe sotie de la creditul acesta sa nu fie codebitor? Care sunt pasii? Daca este vre-o norma legislativa prin care BNR impune sau recomanda varsta maxima de 65 ani pentru credite ipotecare, mai ales ca la unele banci vartsa maxima este pana la 75 de ani (CEC Bank si alte). Astept raspuns. Va multumesc. Andrei
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Intrat: 07.07.2016(UTC) Postari: 67 Locatia: Bucuresti
|
Pentru a renunta la coplatitor, banca va face o noua analiza financiara (la fel ca in cazul acordarii creditului), iar daca in urma analizei va incadrati financiar pentru respectivul credit impreuna cu sora dumneavoastra, atunci puteti solicita bancii acest lucru. Referitor la intrebarea dumneavoastra legata de vasta maxima a solicitantului de credit, aceasta variaza in functie de banca si poate fi cuprinsa intre 65 si 75 de ani.
|
|
|
|
Nivel: CMS users
Intrat: 13.02.2018(UTC) Postari: 2 Locatia: Bucuresti
|
Banca a facut o analiza finaciara si ne incadram financiar pentru respectivul credit impreuna cu sora, dar vor sa micsoreze perioada de creditare pana la 65 de ani, invocand ca BNR a impus aceasta limita. De aici apare disputa intre mine si banca eu solicit ca perioada de creditarea sa ramana asa cum a fost si este este pana la varsta de 70 de ani. Perioada de creditare este pana la varsta de 70 de ani inainte de a fi coplatiror sotia si in prezent. Iar banca vrea sa-mi impuna sa reduc varsta de creditare la 65 de ani, care va majora rata lunara. Cum sa procedez? Modificat de catre utilizator marți, 20 februarie 2018 09:21:36(UTC)
| Motiv: Nespecificat
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Intrat: 07.07.2016(UTC) Postari: 67 Locatia: Bucuresti
|
In cazul unei analize noi, nu se mai respecta conditiile din vechiul contract. Astfel ca varsta maxima nu va mai fi 70 de ani cum era stipulat in vechiul contract ci 65 de ani, conform noilor conditii impuse de banca.
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Esentiale
»
Dispute contractuale
»
Cum pot sa scot codebitorul de la creditul de nevoi personale cu ipoteca
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.051 secunde.