Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 21.02.2017(UTC) Postari: 89 Locatia: Bucuresti
|
Buna ziua, Am fost la o banca si am vrut sa-mi fac un depozit. i-am intrebat cum e cu fondul asta de garantare si cu falimentele si mi-au spus ca in cazul unui faliment Fondul de garantare din tara in care are sediul banca (au zis ca ei nu sunt inregistrati in Romania) o sa-mi restituie banii pana in 100.000 euro. Nu am mers mai departe cu depozitul.L-am facut la alta banca. Sa inteleg ca totusi nu conteaza daca banca nu e inregistrata in Romania si ca depozitele nu sunt garantate de Fondul de garantare din Romania? Multumesc
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Intrat: 07.07.2016(UTC) Postari: 67 Locatia: Bucuresti
|
Mai jos regasiti raspunsul reprezentantilor TBI Bank: " Asa este. Directiva 2014/49/UE privind schemele de garantare a depozitelor(SGD), impune un regim de garantare a depozitelor unitar în toate statele membre ale Uniunii Europene in limita a 100.000 Euro. De exemplu, TBI Bank este o banca inregistrata in Bulgaria, care opereaza pe piata din Romania. Fondul de Garantare a Depozitelor din Bulgaria este obligat de legislatie sa restituie depozitele constituite la aceasta banca in limita a 100 000 euro in cazul unui faliment, iar plata despagubirilor se va face in termen de 7 zile lucratoare prin intermediul Fondului de Garantare a Depozitelor din Romania".
|
|
|
|
Nivel: CMS users
Intrat: 22.03.2018(UTC) Postari: 3 Locatia: Craiova
|
Ma intereseaza daca a intrat in vigoare proiectul de lege privind garantarea depozitelor in Romania pentru depozitele constituite la sucursalele bancilor straine in Romania.
|
|
|
|
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.046 secunde.