Nivel: CMS users
Grupuri: Registered
Intrat: 29.10.2018(UTC) Postari: 2 Locatia: cluj-napoca
|
As avea si eu o nelamurire. Am incheiat cu ING un contract de credit ipotecar ,si singurul mod la ei era cu rata variabila in functie de robor 3M. insa ce nu inteleg eu inca,daca a ajuns la un maxim la un moment dat in august la 3.47,au anuntat o rata mai mare,dar dupa a scazut lunile urmatoare acest indice(se poate vedea in istoric la BNR) ,insa rata a ramas aceeasi.de ce? nu ar trebui sa scada si rata daca robor3M a scazut? as vrea sa stiu ,daca e un caz de ANPC sau chiar dat in judecata,sau nu inteleg eu mecanismul ratei in functie de robor3m,in sensul ca e vreo medie,si nu se schimba rata de la luna la luna?! Orice informatii,sfaturi sint binevenite si va multumesc anticipat.
|
|
|
|
Nivel: Member
Intrat: 24.11.2016(UTC) Postari: 21 Locatia: Bucuresti Multumiri: 2 ori A fost multumit de: 1 -ori in postarea 1
|
in contractul dvs de credit ipotecar cu ING scrie exact data la care se actualizeaza Robor 3M. Daca spuneti ca s-a actualizat ultima data in luna august, cand era 3.47 (vad ca a fost aceasta valoare pe 1, 2 si 3 august - https://www.finzoom.ro/s...eferinta/robor-3m-3luna/) timp de 3 luni veti avea aceeasi rata. Urmatoarea actualizare se va face la inceputul lunii noiembrie, deci saptamana aceasta. Veti primi de la banca si un nou scadentar, cu calculul ratei in functie de noul robor (cel valabil exact in data trecuta in contract), iar rata probabil ca va fi putin mai mica, fiindca robor este in usoara scadere zilele acestea - azi este 3.31
|
|
|
|
Nivel: CMS users
Intrat: 29.10.2018(UTC) Postari: 2 Locatia: cluj-napoca
|
multumesc pentru raspuns.da ,in cele din urma am aflat ca rata se schimba la 3 luni,deci depinde de indicele robor 3m doar la sfarsitul unui trimestru,valoarea din penultima zi a trimestrului ,restul valorilor robor 3m sint irelevante.
|
|
|
|
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.041 secunde.