Finzoom.ro
»
Economisire si investitii
»
Depozite
»
Garantarea depozitelor deschise la TBI bank
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 21.02.2017(UTC) Postari: 89 Locatia: Bucuresti
|
Buna ziua, As dori sa primesc mai multe detalii referitoare la garantarea depozitelor deschise la TBI bank. Cum sunt acestea garantate si care sunt riscurile in cazul in care aceasta banca intra in faliment ? Fiind o sucursala a unei banci din Bulgaria, care sunt diferentele intre shema de garantare in cazul in care am un depozit TBI fata de schema de garantare la o banca romaneasca, de exemplu la Banca Transilvania ? Cum se va calcula suma care imi va fi inapoiata in cazul in care banca da faliment si care va fi valoarea maxima care imi va fi inapoiata? Intelegerea mea este ca in caz de faliment al bancii TBI, garantarea este oferita de schema de garantare din Romania, doar ca nu voi primi RON ci Leva si valoarea pe care o voi primi va fi calculata la cursul Leva-Eur, nu RON-Eur chiar daca depozitul este dechis in RON. Va fi facuta transformare RON-Eur si apoi Eur-Leva si voi primi Leva ?. Este corect ? Si problema majora in acest caz este ca acum cursul Leva-Eur este tinut artificial la aceeasi valoare, dar oricand acesta se poate modifica. In contextul curent cu inflatie din ce in ce mai mare si cu amenintarea unei crize economice majore deschiderea unui depozit la TBI pare destul de riscant.
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 07.07.2016(UTC) Postari: 67 Locatia: Bucuresti
|
Buna ziua! Mai jos regasiti raspunsul reprezentantilor tbi bank: As dori sa primesc mai multe detalii referitoare la garantarea depozitelor deschise la TBI bank. Cum sunt acestea garantate si care sunt riscurile in cazul in care aceasta banca intra in faliment ? Fiind o sucursala a unei banci din Bulgaria, care sunt diferentele intre shema de garantare in cazul in care am un depozit TBI fata de schema de garantare la o banca romaneasca, de exemplu la Banca Transilvania ? Cum se va calcula suma care imi va fi inapoiata in cazul in care banca da faliment si care va fi valoarea maxima care imi va fi inapoiata? În conformitate cu normele UE, schema de garantare a depozitelor asigură plata compensațiilor până la echivalentul a 100 000 EUR per deponent. In cazul tbi bank EAD Sofia Sucursala București, plata compensațiilor către deponenți se face de către Fondul de Garantare a Depozitelor din Bulgaria prin intermediul Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare din Romania – FGDB. In ceea ce privește diferențele față de schema de garantare a unei bănci românești, vă informăm că deponenţii din România beneficiază de aceleaşi condiţii generale de garantare a depozitelor bancare ca toţi ceilalţi deponenţi din statele membre ale Uniunii Europene. Printre caracteristicile comune esenţiale garantării depozitelor în Uniunea Europeană se numără: plafonul sumei garantate, termenul de plată a compensațiilor (max.7 zile lucratoare de la data indisponibilizării depozitelor), obligativitatea ca toate instituțiile de credit din Uniunea Europeană să fie membre ale unei scheme de garantare a depozitelor. Intelegerea mea este ca in caz de faliment al bancii TBI, garantarea este oferita de schema de garantare din Romania, doar ca nu voi primi RON ci Leva si valoarea pe care o voi primi va fi calculata la cursul Leva-Eur, nu RON-Eur chiar daca depozitul este dechis in RON. Va fi facuta transformare RON-Eur si apoi Eur-Leva si voi primi Leva ?. Este corect ? Echivalentul în BGN al sumelor în valută care se iau în considerare la determinarea compensațiilor se calculează prin utilizarea cursurilor de schimb valutar comunicate de Banca Natională a Bulgariei în data la care depozitele au devenit indisponibile.Si problema majora in acest caz este ca acum cursul Leva-Eur este tinut artificial la aceeasi valoare, dar oricand acesta se poate modifica. In contextul curent cu inflatie din ce in ce mai mare si cu amenintarea unei crize economice majore deschiderea unui depozit la TBI pare destul de riscant.Indiferent de banca aleasă în vederea constituirii depozitelor, se aplică aceleaşi condiţii minime amintite mai sus cu privire la garantarea sumelor disponibile la instituțiile de credit. Aici regăsiți detalii suplimentare referitoare la garantarea depozitelor deținute la tbi bank.
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Economisire si investitii
»
Depozite
»
Garantarea depozitelor deschise la TBI bank
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.052 secunde.