Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 21.02.2017(UTC) Postari: 89 Locatia: Bucuresti
|
Buna ziua, Va scriu in legatura cu o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv. Am facut o cerere de amanare a ratelor pentru Prima Casa la BCR. Cei de acolo mi-au zis ca nu sunt eligibil, pentru ca am primit imprumutul abia in 2 Aprilie, iar termenul era 30 Martie. Se poate face ceva sa beneficiez si eu de amanarea ratelor, avand in vedere ca sunt in somaj tehnic si sunt platit doar cu 75% din salariu? Nu inteleg de ce se face diferenta intre o persoana care a contractat un imprumut pana in 30 Martie si una care a contractat imprumutul la cateva zile dupa, pentru ca suntem toti afectati in aceeasi masura de acest virus.
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 07.07.2016(UTC) Postari: 88 Locatia: Bucuresti A fost multumit de: 1 -ori in postarea 1
|
In Normele de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 37/2020 privind acordarea unor facilitati pentru creditele acordate de institutii de credit si institutii financiare nebancare anumitor categorii de debitori, la articolul 4 - Conditii privind creditele ipotecare se precizeaza ca: ā€˛poate fi suspendata rambursarea ratelor, dobanzilor si comisioanelor scadente numai pentru creditele ipotecare care indeplinesc urmatoarele conditii cumulative: a) au fost acordate pana la data intrarii in vigoare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 37/2020, respectiv 30 martie 2020 inclusiv; b) data scadentei finale a obligatiilor de rambursare a ratelor, prevazuta in contractele de credit, este ulterioara datei de intrare in vigoare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 37/2020, respectiv 30 martie 2020 inclusiv; c) nu le-a fost declarata scadenta anticipata pana la data de 30 martie 2020 inclusiv; d) nu inregistreaza rate scadente restante, la data de 16 martie 2020 inclusiv, sau debitorii au efectuat plata obligatiilor restante pana la data solicitarii suspendarii obligatiei de plata in conditiile prevazute la art. 2 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 37/2020.Recomandarea noastra este sa luati legatura direct cu banca si sa faceti o cerere de amanare, dar nu in temeiul ordonantei, ci daca aceasta poate sa va aplice Propria solutie de amanare a ratelor. Cititi si: Solutii BCR: amanare rate in conditii mai bune decat cele oferite de guvern si retrageri de numerar gratuite de la orice bancomat din taraOrice client al bancilor si IFN-urilor poate cere solutionarea alternativa a disputelor cu aceste institutii. Atentie: Trebuie insa mai intai sa demonstreze ca a incercat sa rezolve problema direct cu institutia financiara si sa ataseze la dosar, pe langa o cerere, un document care sa ateste ca a contactat banca, la care a primit sau nu raspuns in timp de maxim 30 zile (un mail, o scrisoare sau sesizare catre banca, sau un raspuns de la banca). Asadar, daca nu primiti raspuns sau acest raspuns nu va convine, puteti apela la CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din Domeniul Bancar). Trebuie sa completati online o cerere pe www.csalb.ro. Date de contact: Telefon: 021 9414 Email: office@csalb.ro
|
|
|
|
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.047 secunde.