#
  • Credite
    • Credite de Nevoi Personale
    • Credite rapide
    • Credite Ipotecare
    • Credite Prima Casa
    • Economisire - Creditare
    • Credite Auto
    • Leasing Auto
  • Carduri
    • Carduri Credit
    • Carduri Debit
  • Conturi
    • Conturi Curente
    • Conturi de Economisire
    • Internet Banking
    • Pachete
  • Economisire
    • Depozite la Termen
    • Economisire - Creditare
    • Conturi de Economii
  • Fonduri
    • Fonduri de Investitii
    • Fonduri de Pensii
  • Servicii
    • Telefonie
    • Televiziune
    • Internet
    • Pachete
  • IMM
    • Credite
    • Carduri de Credit
    • Carduri de Debit
    • Depozite la Termen
    • Conturi Curente
  • Alte produse
    • Promotii
    • Pachete
    • Internet Banking
    • Private Banking
    • Asigurari
    • Reduceri
  • Articole
    • Sfaturi
    • Intrebari
    • Stiri
    • Comunicat de Presa
    • Noutati FinZoom
    • Modificari Produse
    • Educatie Financiara
    • Ghiduri
  • Mai multe
    • Calculatoare
    • Statistica
    • Catalog companii
    • Dictionar Financiare
Bine ai venit! Pentru a avea acces la toate optiunile forumului ai doua variante: Conectare sau Cont Nou.
  • Forum
  • Subiecte Active
  • Cauta
  • Ajutor
  • Conectare
  • Cont Nou

Notificare

Icon
Error

OK

Finzoom.ro  »  Finantare  »  Credite cu ipoteca  »  credit ipotecar rate descrescatoare
credit ipotecar rate descrescatoare - exista sau nu exista :)
Optiuni
  • Trimite pe email subiectul Trimite pe email subiectul
  • Urmareste acest subiect Urmareste acest subiect
  • Printeaza subiectul Printeaza subiectul
  • » Normal
  • Clasificat
Catre ultimul comentariu Catre primul comentariu necitit
Subiectul anterior Urmatorul subiect
kaaty  
#1 Postat : vineri, 23 octombrie 2020 20:52:55(UTC)
kaaty

Nivel: CMS users

Grupuri: Registered
Intrat: 23.10.2020(UTC)
Postari: 2
Locatia: bucuresti

Buna seara, Am si eu un subiect care, din pacate, a fost prea putin discutat pe forum, este doar o discutie pe tema asta si aceea foarte scurta. Este vorba despre creditele bancare ipotecare cu rata descrescatoare. As avea mare nevoie de ajutor de la cineva care se pricepe caci bancile o dau la intors la modul: client: Doamna X-ulica, va rog frumos sa imi faceti o simulare pentru un credit si aratati-mi graficul de rambursare in varianta cu rate descrescatoare raspunsuri diverse de la banci: "nu exista, n-am auzit de asa ceva" "exista dar noi n-avem, oricum nu cred ca mai are nimeni, ca e un produs mai vechi care nu a mers. Mai bine va calculez cu rata egala uite avantajele." bla bla "sigur, va calculez imediat" - si dupa 100 de intrebari imi arata graficul cu rate egale, imi dau seama si ii reamintesc ca am vrut rate descrescatoare si -mi spune ca "aaaaa, dar acela nu prea se foloseste, toti clientii opteaza pentru varianta cu rate egale dar daca tin NEAPARAT .." atunci poate sa faca un efort monumental sa schimbe parametri de calcul. "nu merge, da eroare la calcul, trebuie sa mai verific ceva si pana atunci va fac simularea pentru celalat tip de credit" Ce sa mai...sunt raspunsuri primite de mine personal si nu inteleg ce se intampla. O sa ma judecati ca am stat sa fac turul bancilor dar pana la urma eu aleg cui si cati bani sa dau si fata de cine voi avea o datorie pe urmatorii 25 de ani. Vreau sa fiu datoare unei banci care imi ascunde inca de la inceput niste lucruri? Am cautat o banca cat de cat transparenta la modul ca daca tot au un produs in "stoc", la vanzare..de ce sa-l tina ascuns ? de ce sa nu spui omului direct fiecare produs ce inseamna, cu avantaje si dezavantaje si sa-l lasi pe el sa decida ce e mai bine pentru el. In fine, atat cu banca si de ce nu este avantajos pentru ea acest tip de credit. Ajutorul pe care indraznesc sa-l cer in mod gratuit de la cineva care se pricepe este sa-mi explice si mie punctual niste lucruri: *rambursarea anticipata la creditul de tipul asta cum se comporta? banca imi spune ca e la fel ca la cel cu rate egale si tind sa cred ca nu e chiar asa. *unde se duc banii si cate procente in principal si cat in dobanda? *cum se face calculul soldului care ramane dupa o rambursare anticipata partiala, cu reducerea ratei (nu a duratei creditului) va multumesc frumos.
Inapoi sus
  • Profil Utilizator
  • Vezi toate publicatiile utilizatorului
  • Vezi multumirile

Vrei sa contribui la discutie?!Conecteaza-te la contul tau pe forumul Finzoom.rosau creeaza un cont nou. Sau Conecteaza-te prin Facebook  Google

Inapoi sus  
Andreea  
#2 Postat : miercuri, 9 decembrie 2020 15:21:28(UTC)
Andreea

Nivel: Advanced Member

Intrat: 07.07.2016(UTC)
Postari: 67
Romania
Locatia: Bucuresti

Buna ziua, Va lasam mai jos raspunsul reprezentantilor Garanti BBVA: "De fapt notiunea de rate descrescatoare este optiunea de plata cu principal egal. In acesta situatie ratele sunt descrescatoare in raport cu procentul de dobanda calculat, principalul ramanand constant, iar cuantumul de dobanda este descrescator (in situatia in care dobanda este fixa sau indicele ramane constant). Rambursarea creditelor se poate face prin doua modalitati: 1. Plata in rate egale (anuitati) UserPostedImage 2. Plata cu principal egal. UserPostedImage Asa cum se poate observa din exemplul de mai sus, in cazul creditelor care au ca modalitate de rambursare “principal egal”, impactul lunar este mai mare decat in cazul creditelor cu plata in rate egale".
Inapoi sus
  • Profil Utilizator
  • Vezi multumirile
Andreea  
#3 Postat : miercuri, 9 decembrie 2020 16:55:34(UTC)
Andreea

Romania

Mai jos aveti si raspunsul reprezentantilor Raiffeisen Bank: "Conform legii, clientul poate sa isi aleaga la acordarea unui credit, varianta de grafic de rambursare: rate egale sau descrescatoare. Raiffeisen are implementate ambele variante, clientul fiind cel care alege. *rambursarea anticipata la creditul de tipul asta cum se comporta? se comporta la fel cu grafic cu rate egale? R: rambursarea anticipata in toate situatiile (credite cu rate egale / descrescatoare) reprezinta diminuarea soldului curent al creditului, adica suma pe care clientul o ramburseaza va reduce partea de capital (credit), NU dobanda. In cazul creditelor cu grafic de rambursare cu rate descrescatoare, valoarea capitalului pentru fiecare scadenta in parte se stabileste in felul urmator: * valoarea creditului se imparte la numarul de luni pe care s-a acordat creditul respectiv, astfel la fiecare scadenta lunara, partea de capital fiind fixa. * la aceasta suma se adauga valoarea dobanzii calculate pentru scadenta curenta, dobanda ce se calculeaza in fiecare luna la soldul curent al creditului. * astfel, la o rambursare anticipata partiala, se recalculeaza valoarea capitalului de achitat dintr-o scadenta (sold curent ramas de achitat impartit la numarul lunilor ramase), la care se va adauga dobanda curenta calculata la noul sold al creditului. De exemplu: pentru un credit in valoare de 75.000 lei, acordat pe 60 luni, cu dobanda de 11.5%, graficul cu rate descrescatoare este cel de mai jos. Se observa ca partea de capital din componenta ratei lunare, este suma fixa, obtinuta din impartirea valorii creditului 75.000 la nr luni 60 = 1.250 lei. La rata nr 25 a intervenit o rambursare partiala in avans (de 17.500 lei), rezultand un sold de 27.500 lei. Acesta a fost impartit pe nr de luni ramase pana la scadenta finala (36 luni), rezultand o suma lunara de plata pe partea de capital de 763,89 lei. UserPostedImage *unde se duc banii si cate procente in principal si cat in dobanda? - in toate situatiile, sumele rambursate anticipat, diminueaza soldul curent al creditului, in consecinta, rambursarea anticipata reprezinta 100% rambursarea creditului acordat (capital) *cum se face calculul soldului care ramane dupa o rambursare anticipata partiala, cu reducerea ratei (nu a duratei creditului) - Calculul soldului nu este influentat de tipul rambursarii anticipate, respectiv daca este cu reducerea ratei lunare sau cu diminuarea perioadei de creditare. In toate situatiile, soldul curent al creditului se reduce cu suma rambursarii in avans, iar prin urmare, sunt recalculate ratele lunare viitoare si implicit si componentele dintr-o rata – capital/dobanda".
Inapoi sus
  • Profil Utilizator
  • Vezi multumirile
kaaty  
#4 Postat : joi, 10 decembrie 2020 01:11:47(UTC)
kaaty

Nivel: CMS users

Intrat: 23.10.2020(UTC)
Postari: 2
Locatia: bucuresti

Buna seara si va multumesc frumos pentru raspuns. Unde erati acum doua luni cand toti termenii acestia mi se pareau S.F. ! ? Glumesc, bineinteles :😊Apreciez ca v-ati dat interesul sa explicati punctual. Intre timp am studiat serios si am inteles pana la urma cum functioneaza; acum fiind in proces de acordare, la pasul de analiza dosar. Din pacate dureaza foarte foarte mult chiar daca noi venim cu avans mare si suma imprumutata este destul de mica.

Modificat de catre utilizator joi, 10 decembrie 2020 01:12:37(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Inapoi sus
  • Profil Utilizator
  • Vezi multumirile
Andreea  
#5 Postat : joi, 10 decembrie 2020 16:58:16(UTC)
Andreea

Romania

Buna seara! Cu mare drag :) Intre timp va mai las cateva link-uri care v-ar putea fi de ajutor:
  • Credite: Recomandari utile pentru consumatori [VIDEO]
  • Creditul cu rate descrescatoare va protejeaza de viitoarele cresteri de dobanda
  • Credit Rate egale vs. Rate descrescatoare
  • 7 Recomandari pentru cei care vor sa faca un credit pentru locuinta in 2020 [VIDEO]
  • Totul despre Rambursarea Anticipata a Creditului (Partiala sau Totala)
Puteti face o simulare in Calculatorul de DAE - https://www.finzoom.ro/c...toare/calculator-credite si modificati campul "Grafic de Rambursare" cu Rate descrescatoare sau Rate egale si vedeti cum functioneaza si ce diferente sunt.

Modificat de catre utilizator joi, 10 decembrie 2020 17:19:02(UTC)  | Motiv: Nespecificat

Inapoi sus
  • Profil Utilizator
  • Vezi multumirile
Andreea  
#6 Postat : miercuri, 16 decembrie 2020 14:57:08(UTC)
Andreea

Romania

Raspunsul reprezentantilor ING Bank: "In general, un credit cu rate descrescatoare are o rata lunara mai ridicata decat un credit cu rate egale, insa in ansamblu este mai avantajos pentru ca dobanda platita este mai mica. Totusi, rata lunara fiind mai ridicata, aceasta conduce la acordarea unei sume de credit mai mici, fiind un motiv pentru a alege ratele egale. Clientii pot opta pentru oricare dintre cele doua variante inca de la inceput, totusi bancile promoveaza in special varianta cu rate lunare egale deoarece sunt cele care asigura acordarea unui credit mai ridicat si sunt preferate de catre clienti. Clientii pot sa revina ulterior si sa solicite schimbarea graficului, caz in care se va analiza daca din punctul de vedere al veniturilor pot plati o rata mai mare".
Inapoi sus
  • Profil Utilizator
  • Vezi multumirile
Utilizatori care urmaresc acest subiect
Guest
Finzoom.ro  »  Finantare  »  Credite cu ipoteca  »  credit ipotecar rate descrescatoare
Salt la forum  
 Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.

Acesta pagina a fost generata in 0.086 secunde.