Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Prima Casa
»
Pot refinanta un credit Prima Casa?
Nivel: CMS users
Grupuri: CMS users, Registered Intrat: 22.09.2016(UTC) Postari: 9 Locatia: Romania
|
Va rog sa imi spuneti daca se poate refinanta un credit Prima Casa in euro din martie 2010, in credit Prima Casa in lei, deoarece banca unde am creditul mi-a comunicat verbal ca nu se poate, desi din informatiile publice stiu ca este posibil.
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 25.08.2016(UTC) Postari: 170
|
Referitor la intrebarea dumneavoastra, am cerut opinia bancilor. Mai jos regasiti raspunsul reprezentantilor CEC Bank(care se aplica tuturor bancilor fiind dispozitiile legale care se aplica programului Prima Casa): "Avand in vedere ca in conformitate cu prevederile legale in domeniu privind creditele Prima Casa, garantia pentru astfel de credite o constituie ipoteca legala in favoarea statului roman, respectiv ipoteca de rang I in favoarea Finantatorului (proportional cu procentul de garantare) asupra imobilului care face obiectul creditului Prima Casa, imobil liber de orice sarcini, MFP nu poate elibera un acord pentru instituire de sarcini suplimentare (ipoteca de rang subsecvent) asupra imobilului in cauza, acord fara de care notarul nu perfecteaza contractul de ipoteca si nici nu se fac formalitatile de inscriere in CF a ipotecii in favoarea Bancii. In consecinta, nu se poate acorda un credit de refinantare garantat cu ipoteca imobiliara de rang subsecvent asupra imobilului constituit in garantie pentu un credit Prima Casa. Mai mult, nu se poate refinanta un credit Prima Casa tot printr-un credit Prima Casa, deoarece la cel de-al doilea credit ar fi necesara instituirea unei ipoteci de rang II, iar conditia este cea de instituire ipoteca legala in favoarea statului roman si ipoteca de rang I in favoarea Finantatorului, iar destinatia unui credit Prima Casa este de achizitie locuinta sau construire, nu cea de refinantare a unor credite aflate in derulare.
|
|
|
|
Nivel: Guest
Grupuri: Guests
Intrat: 27.06.2016(UTC) Postari: 2
|
Multumesc pentru raspunsul oferit. Va rog sa ma ajutati cu o alta speta: Vreau sa infiintez o firma cu sediul social intr-un apartament, cumparat prin credit Prima Casa. Am facut adresa scrisa catre banca care mi-a oferit creditul si mi s-a spus telefonic ca nu aproba sediul social al unei firme, in baza unui contract de comodat. Exista baza legala pentru refuzul bancii? Va multumesc anticipat pentru raspuns si sprijin.
|
|
|
|
Nivel: Advanced Member
Grupuri: Registered
Intrat: 25.08.2016(UTC) Postari: 170
|
Mai jos gasiti raspunsul la intrebarea dumneavoastra. Cel mai probabil exista o asemenea clauza in contractul de credit incheiat cu banca. Trebuie verificat contractul. Raspuns oferit de: Avocat Oana Popescu (av.oanapopescu@gmail.com)
|
|
|
|
Finzoom.ro
»
Finantare
»
Credite cu ipoteca
»
Prima Casa
»
Pot refinanta un credit Prima Casa?
Salt la forum
Legenda si permisiuni de acces...
Nu poti posta subiecte noi in acest forum.
Nu poti raspunde la subiecte in acest forum.
Nu iti poti sterge postarile din acest forum.
Nu iti poti edita postarile din acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota la sondaje in acest forum.
Acesta pagina a fost generata in 0.050 secunde.